Indie rock > Rock, rockzene - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Indie rock > 3 weboldal. Kategória leírása:
Szponzorált linkek
Indie rock
http://hu.wikipedia.org/wiki/Indie_rock

Az indie-rock gyakorlatilag gitárral elővezetett tánczene volna, amely egyszerre táplálkozik a hatvanas (Beatles, The Kinks), a hetvenes (Television), nyolcvanas (Talking Heads, Pixies, The Fall) és a kilencvenes évek (Pulp, Blur, Pavement) kulcsfontosságú brit (és jóval kisebb részben amerikai) gitárzenekarainak örökségéből. Maga az elnevezés az angol independent szó rövidítése: a nyolcvanas években még a független kiadókhoz tartozó zenekarokat takarta ez a kategória, amelyek művészi önállóságra törekedtek.

Indie rock
Oasis - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Oasis

Az Oasis egy 1991-ben alapított manchesteri angol rockzenekar. A zenekart Liam Gallagher (ének), Paul Arthurs (gitár), Paul McGuigan (basszusgitár) és Tony McCarroll (dob) alapították, akikhez hamarosan csatlakozott Liam bátyja, Noel Gallagher (szóló gitár). Az Oasis máig több mint 50 millió albumot adott el világszerte,[1] és 8 listavezető számuk volt Nagy Britanniában. Noel Gallagher szerzi a zenekar számainak nagy részét, és csak ő, meg öccse Liam tagja a zenekarnak folyamatosan a fennállása óta.

Oasis - Wikipédia
Indie rock 90 percen keresztül
http://www.zene.hu/cikkek/cikk.php?id=11899

Az indieGO nemcsak a szegedi éterben egyedülálló, de egyelőre a magyar éterben sincs másik olyan program, amelyben indie rock szólna 90 percen keresztül. Merthogy az indieGO-ban ez történik. Valójában azonban sokkal több, mint zenék egymásutánja.

Indie rock 90 percen keresztül
Hirdetések
Oldal leírása
rock.wyw.hu: Rock katalógus. Magyar és külföldi rockzene, a rock története. Zene, rockerek, punk stílus, rockfesztivál, rockopera, rockzenekarok.
Gyűjteményünkben 260 válogatott rock, rockzene témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 260 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 5 | Linkre kattintás összesen: 12080