Top 40 legnépszerűbb link > Rock, rockzene - wyw.hu

Szponzorált linkek
Piramis katalógus
http://piramisegyuttes.wyw.hu/

Wyw katalógus, Piramis zenekar témakörben, az alábbi kategóriákban: [-Hivatalos oldalak] [Albumok] [Dalszövegek] [Fórumok, blogok] [Gallai Péter] [Hírek, cikkek] [Kapcsolódó zenekarok, oldalak] [Képek] [Koncertek] [Könyv] [Köves Miklós] [Rajongói oldalak] [Révész Sándor] [Som Lajos] [Tabulatúrák] [Vásárlás] [Videó, DVD] [WYW katalógusok] [Závodi János] ...

Piramis katalógus
Rock, rockzene - Videoklipek
http://www.videocentrum.hu/browse-rock-videos-1-date.html

Magyar és külföldi rockzenekarok videoklipjei. Regisztrálj, és gyűjts össze kedvenc zenéid.

Rock, rockzene - Videoklipek
Deep Purple katalógus
http://deeppurple.wyw.hu/

Wyw tematikus katalógus Deep Purple témakörben, az alábbi kategóriákban: [Albumok] [Boltok] [Cikkek] [Dalszövegek] [Ex-tagokról] [Fórumok] [Hivatalos oldalak] [Interjúk] [Média] [Rajongói oldalak] [Tabulatúrák] [Tagokról] [WYW társoldalak] ...

Deep Purple katalógus
Tankcsapda katalógus
http://tankcsapda.wyw.hu/

Wyw tematikus katalógus, tankcsapda együttes témakörben, az alábbi kategóriákban: [Albumok] [Boltok] [Csengőhangok mobiltelefonra] [Dalszövegek] [Díjak] [Hírek, cikkek] [Hivatalos oldal] [Interjúk] [Koncertek 2006] [Lemezkritikák] [Rajongói oldalak] [Tabulatúrák] [Videó klipek (nem letölthető)] [WYW társoldalak] ...

Tankcsapda katalógus
Pink Floyd.wyw.hu
http://pinkfloyd.wyw.hu/

Wyw linkgyűjtemény Pink Floyd kategóriában, az alábbi témakörökben: [Dalszövegek] [David Gilmour] [Fórumok] [Interjúk] [Képek] [Lemezek] [Letöltések] [Nick Mason] [Rajongói oldalak] [Rick Wright] [Roger Waters] [Róluk írták itthon] [Róluk írták külföldön] [Syd Barrett] [Vásárlás] [WYW társoldalak] ...

Pink Floyd.wyw.hu
Omega együttes hivatalos honlapja
http://www.omega.hu/

Omega együttes hivatalos honlapja. Biográfia, diszkográfia, dalszövegek, zene, videók.

Omega együttes hivatalos honlapja
Rock Zene Letöltés
http://ingyenzenekereso.hu/ingyen-zene-rock-letoltes-1.html

Mp3 rock zenék az ingyenzenekereso.hu találataiból. Csak írd a keresőbe kedvenc előadód nevét...

Rock Zene Letöltés
Edda Művek hivatalos honlapja
http://www.edda.hu/

Az Edda Művek hivataloas weboldala. Albumok, fotógaléria, videógaléria.

Edda Művek hivatalos honlapja
Mp3 Letöltés Ingyen
http://mp3letoltesingyen.hu

Folyamatosan frissülő zenei adatbázis, Ingyenesen letölthető és közzétehető mp3 zenék.

Mp3 Letöltés Ingyen
A MagyaRock története 1.
http://nol.hu/cikk/380998/

A '60-as, '70-es évek könnyűzenéje sokunk számára személyes emlék, sokunknak megkerülhetetlen kultúrtörténeti jelenség – vagy éppen mindkettő. Akárhogyan is, Jávorszky Béla Szilárd és Sebők János a MagyaRock története 1. című könyve mindenkinek tud újat mondani, hiszen ez az átfogó szemléletű, értékelő elemzés lexikongazdagságú ismereteket nyújt a magyar rock- és beatéletről. Páratlan munka félmúltunkról, hogy világosabbá váljon a jelen.

A MagyaRock története 1.
Rock zeneletöltés
http://zeneletolteskereso.hu/browse-rock-videos-1-date.html

Napjaink legnagyobb rock zenéi. Videóklippek, dalszövegek, mp3 letöltés.

Rock zeneletöltés
MP3 zene
http://mp3.wyw.hu/

Wyw tematikus katalógus, az alábbi főkategóriákkal: [Audio programok] [Cikkek - Leírások] [Dalszövegek] [DJ-k] [DVD-CD borítók] [Fórumok] [Grabberek - Ripperek] [Hang- és MP3 hírek] [iAudio] [iRiver] [Katalógusok] [Keresők] [Kiegészítők] [Külföldi portálok] [Letöltés - Külföldi] [Letöltés - Magyar] [Mixerek] [MP3 lejátszók] [MP3 portálok] [Online rádióadók] [Online vásárlás] [Szerzői jog - Jogvédők] [Toplisták] [Videoklipek] [WYW katalógusok] [Zenei hírek] [Zenekarok - Zenészek] ...

MP3 zene
Ingyen Zene Letöltés
http://ingyenzenekereso.hu

Ingyen Zene Letöltés és dalszövegkereső. Keresd meg kedvenceid zenéit és töltsd le.

Ingyen Zene Letöltés
A költő visszatér
http://www.sugo.hu/rovat/szinhaz/rendezes.cfm?d_id_theatredirecting=6676

A költő visszatér a Kormorán együttes fantasztikus rockoperája, mely értékes, mégis szinte slágerszerű dalokon keresztül mutatja be az 1848-as forradalmat.

A költő visszatér
Rocker.hu
http://rocker.hu/

Klippek, videók, esmények, fórum, klubok, darklinks, chat...

Rocker.hu
Pokolgép videoklipek
http://www.zeneajanlo.hu/category.php?cat=pokolgep_videoklipek

A magyar klasszikus rock nagy alakjának a Pokolgépnek videoklipjeit gyűjtöttük össze. ezenkívül még Edda, Beatrice és Osszián videókat is találsz az oldalon.

Pokolgép videoklipek
Zene.hu
http://www.zene.hu/

Magyar zene lapja. Friss hírek, interjúk, beszámolók, programok és zeneletöltés.

Zene.hu
Rock zenekarok
http://zenekarok.zeneszolgaltatas.hu/stilus/rock-zenekarok

Rock zenekarok gyűjteménye, bemutatkozással, részletes leírással, képekkel, meghallgatható demóval, ajánlatkérő űrlappal.

Rock zenekarok
Rock Bázis - Rockzenei közösségi portál
http://rockbazis.hu/

Minden, amit tudni akarsz a rockzenéről! Zenekarok életrajza, diszkográfiája, dalszövegek, hírek, fórum, szavazás és még sok minden.

Rock Bázis - Rockzenei közösségi portál
István, a király
http://www.zikkurat.hu/istvan/index.shtml

15 évvel ezelőtt, 1983 augusztusában mutatták be az István, a király rockoperát, Budapesten a városligeti szánkózódombon. Ez a hely a bemutató előtt rendezvényre, illetve színpadi előadásra nem adott teret és a szánkózódombot is ettől az időtől kezdve keresztelték át Királydombbá, később hivatalosan is.

István, a király
Folytatódik a Rock története
http://www.zene.hu/cikkek/cikk.php?id=10573

Az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában és más modern társadalmakban a rock and roll (vagy gyakran használt rövidített formájában: a rock) régóta az egyetemes művelődéstörténet része. Magyarországon azonban az elmúlt évtizedekben jobbára az „értéktelen” szórakoztató zenék világába sorolták, jobb esetben divatjelenségnek tartották, így komoly elemzése, értékelése, történetének feldolgozása, előadóinak bemutatása elmaradt. Generációk nőttek fel rajta, anélkül, hogy társadalmi-kulturális-esztétikai hátterét megismerhették volna. Így ma, ötven évvel megszületése után is rengeteg körülötte a félreértés, a homály, a bizalmatlanság.

Folytatódik a Rock története
P. Mobil - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/P._Mobil

Schuster Lóránt – aki mindvégig megtestesítette a P. Mobil szellemiségét – 1969-ben Housebirds néven alapította első zenekarát, majd 1970-ben Gesarol néven hozott össze egy újabb társaságot, s – ahogy magukat nevezték – ,,a rovarhalál zenészei" már nevükkel is kisebbfajta botrányt kavartak. Nevükhöz fűződik az a "kétes" dicsőség, hogy nekik "csápolt" először a közönség, és a későbbiekben ugyancsak ezek a zenészek voltak azok, akik először hallhatták a sportpályákon már megszokottá váló szavalókórusok követelő buzdítását.

P. Mobil - Wikipédia
Gothic stílus
http://hu.wikipedia.org/wiki/Gothic_rock

A gothic egy zenei stílus, amelynek egyik legfontosabb gyökere az eredeti punk zene, illetve a glam rocknak is van némi befolyása rá. Azt viszont, amit manapság gothicnak neveznek, a népzene (folk), a komolyzene és a heavy metal is nagyon befolyásolta.

Gothic stílus
Omega (együttes) - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Omega_egy%C3%BCttes

Az Omega több tekintetben is úttörőnek számít magyar könnyűzene történetében: az első együttes, melynek önálló nagylemeze jelent meg Magyarországon (Trombitás Frédi és a Rettenetes Emberek, 1968), övék volt az első kinyitható lemezborító (Tízezer Lépés, 1969), az első önálló tévéshow (Tízezer lépés - Omega Show címmel), elsőként jutottak ki Angliába, nekik volt a legtöbb eladott lemezük itthon (Gammapolis, 650 ezer példány) és külföldön (Time Robber, 1 millió példány).

Omega (együttes) - Wikipédia
Ingyen Mp3 Zeneletöltés és Dalszöveg Kereső
http://letolteskereso.hu/

Ingyen Mp3 Zeneletöltés és Dalszöveg Kereső letolteskereso.hu Keresd meg a kedvenc zenéidet a neten.

Ingyen Mp3 Zeneletöltés és Dalszöveg Kereső
Scorpions
http://www.the-scorpions.com/

Official site includes news, tour information, and discography. In English and German.

Scorpions
Pokolgép (együttes)
http://hu.wikipedia.org/wiki/Pokolg%C3%A9p_(egy%C3%BCttes)

A Pokolgép az 1980-as években alakult magyar heavy metál együttes. Kukovecz Gábor (gitár) és Paksi Endre alapította a nyolcvanas években, és az együttes hamar kiegészült a klasszikusnak/eredetinek számító összetételűvé, Kalapács József (ének), Nagyfi László (gitár), Pazdera György (basszusgitár), Tarca László (dob) csatlakozásával. A zenekar összetétele időnként változott.

Pokolgép (együttes)
Rocklegendák
http://www.les80rock.lapunk.hu/

Dalszövegfordítások, rocklegendák, magyar feliratos külföldi zenekarok videoklipjei, minden idők slágerlistái, on-line ingyen nézhető rockzenei témájú filmek, teljes koncertfilmek, versek, rockzenei linkek, rockzenei klub az iwiwen, videoportálok linkjei, banner csere lehetőség.

Rocklegendák
Pokolgep ONLINE
http://www.pokolgep.hu/

Sok-sok évvel ezelőtt, egy messzi, messzi galaxisban... Kukovecz Gábor, Varga "Pepe" Tibor, valamint Paksi Endre együtt zenéltek egy amatőr formációban, ahonnan együtt vonultak katonának is. A leszerelés után már komoly szándékkal folytatták, dobosok tucatjait fogyasztva. Koncertjeik is voltak, amelynek rendszeres látogatója volt az akkor még teljesen ismeretlen Kalapács Józsi. Az egyik buli után végül odasétált a csapathoz, mondván , szívesen énekelne a zenekarban. Amerikai sikersztorihoz hasonlóan a közönségből érkezett énekes azóta maga is legendás alakja a hazai rock életnek.

Pokolgep ONLINE
Tankcsapda
http://www.tankcsapda.hu/

Tankcsapda zenekar hivatalos oldala. Tankográfia, letöltés.

Tankcsapda
Piramis Együttes Hivatalos Oldala
http://www.piramis.hu/

Piramis,Révész Sándor,Gallai Péter,Som Lajos, Piramis Koncert,Ha volna két életem,Szálj fel magasra.

Piramis Együttes Hivatalos Oldala
A Bikini együttes hivatalos honlapja
http://www.bikininet.hu/

Fonogram díjas a Bikini! A Bikini koncertjei · A Bikini tagjai · A Bikini jelene · Letölthető dalok, videok · A Bikini rövid története ...

A Bikini együttes hivatalos honlapja
Tankcsapda koncertalbum
http://www.origo.hu/zene/20071107-hallgasd-meg-a-tankcsapda-elektromagnes-ci ...

Több mint tíz év elteltével dob piacra ismét koncertlemezt a Tankcsapda. Lukács Lászlóék a zenekar legutóbbi turnéjának emlékezetes pillanatait rögzítették, hallhatóak rajtuk a Mindenki vár valamit című legutóbbi stúdióalbum dalai épp úgy, mint a Tankcsapda legnagyobb slágerei.

Tankcsapda koncertalbum
Aljas Kúszóbab
http://www.aljaskuszobab.hu/

Aljas Kúszóbab hivatalos weboldala. Együttes, képek...

Aljas Kúszóbab
Auróra
http://www.aurora.hu/

1993-ban jelent meg a feltámadás című album, majd azt követte 1994-ben a mindhalálig punk, amelyet német testvérzenekarukkal, a Wizo-val közösen jegyeztek. Még ebben az évben felléptek a MagyaRock-fesztiválon, közel 100 000 ember előtt.

Auróra
Heavy metal
http://hu.wikipedia.org/wiki/Heavy_metal

A heavy metal (vagy egyszerűen csak metal) egy rockzenei műfaj, mely 1968 és 1974 között jött létre. A heavy metalt életre hívó, blues-rock és pszichedelikus rock gyökerekkel rendelkező együttesek gitár- és dobközpontú, vastag, kemény hangzást alakítottak ki, melyet erős torzítás és gyors gitárszólók jellemeznek. A heavy metal a könnyűzenei műfajok legextrémebb formája. (A kifejezés eredeti jelentése angolul nehéz fém.)

Heavy metal
Omen
http://www.omen.hu/

Az Omen 1990-ben alakult az akkori legnépszerűbb magyar heavy metal zenekarból, a Pokolgépből kivált Nagyfi László és Kalapács József kezdeményezésére.

Omen
Edda rajongói oldal
http://gportal.hu/portal/eddatabor/

1974-ben Miskolcon alakult meg a zenekar. Alapító tagok: Pataky Attila, Slamovits István, Barta Alfonz, Zselenc László, Csapó György. 1978-ban a Piramis előzenekaraként a Budai Ifjúsági Parkban koncertezhetek először több ezer ember előtt. A következő évben a Közgázon, a Rock-reflektor című műsor keretében léptek fel. Hamar népszerűvé váltak a fiatalok körében romantikus, populáris rockzenéjükkel.

Edda rajongói oldal
Gothic
http://www.gothic.hu/

Bevezető, hírek, magányterület, fotógaléria, pararádió, nekromantika.

Gothic
Indie rock
http://hu.wikipedia.org/wiki/Indie_rock

Az indie-rock gyakorlatilag gitárral elővezetett tánczene volna, amely egyszerre táplálkozik a hatvanas (Beatles, The Kinks), a hetvenes (Television), nyolcvanas (Talking Heads, Pixies, The Fall) és a kilencvenes évek (Pulp, Blur, Pavement) kulcsfontosságú brit (és jóval kisebb részben amerikai) gitárzenekarainak örökségéből. Maga az elnevezés az angol independent szó rövidítése: a nyolcvanas években még a független kiadókhoz tartozó zenekarokat takarta ez a kategória, amelyek művészi önállóságra törekedtek.

Indie rock
Mindszenti Rockfesztivál 2007
http://www.rockfesztival.hu/

Infó a fellépő zenekarokról. Aktuális hírek. Újabb fellépők és egy kis változás.

Mindszenti Rockfesztivál 2007
Keresztény zene
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kereszt%C3%A9ny_rock

A keresztény rock a rockzene egyik alműfaja, az efféle zenét játszó együttesek tagjai keresztények, és többnyire a dalszövegek középpontjában is a vallás áll. Leginkább az Egyesült Államokban népszerű a stílus, de vannak együttesek, melyek világszerte nagy hírnévre tettek szert.

Keresztény zene
Német Omegarajongók
http://omegafreunde.de/

"omegafreunde.de " ez egy honlap ahol minden Omegarajongó szívélyesen megvan hívva a közremüködésre .

Német Omegarajongók
Tankcsapda idézetek
http://www.citatum.hu/szerzo/Tankcsapda

Bánattal vagy örömmel, de én harcolok foggal-körömmel az élettel, a halállal, hogy a jóból egy jó nagy kanállal...

Tankcsapda idézetek
Európai turnéra indul az Omega együttes
http://www.origo.hu/zene/20040330europai.html

A negyvenkét éve alakult együttes tagjai szerint a rendszerváltás óta tartott nosztalgiakoncertekkel szemben ennek a sorozatnak az a különlegessége, hogy az Omega lesz az első zenekar, amelyik kimozdul a fővárosból, házhoz megy a rajongóihoz. Kóbor János elmondta, hogy a magyarországi fellépések után külföldön is több koncertet adnak.

Európai turnéra indul az Omega együttes
Hirdetések
Oldal leírása
rock.wyw.hu: Rock katalógus. Magyar és külföldi rockzene, a rock története. Zene, rockerek, punk stílus, rockfesztivál, rockopera, rockzenekarok.
Gyűjteményünkben 260 válogatott rock, rockzene témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 260 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 5 | Linkre kattintás összesen: 12080