Rock - Magyar > Omega együttes > Rock, rockzene - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Rock - Magyar > Omega együttes > 7 weboldal. Kategória leírása:
Szponzorált linkek
Omega (együttes) - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Omega_egy%C3%BCttes

Az Omega több tekintetben is úttörőnek számít magyar könnyűzene történetében: az első együttes, melynek önálló nagylemeze jelent meg Magyarországon (Trombitás Frédi és a Rettenetes Emberek, 1968), övék volt az első kinyitható lemezborító (Tízezer Lépés, 1969), az első önálló tévéshow (Tízezer lépés - Omega Show címmel), elsőként jutottak ki Angliába, nekik volt a legtöbb eladott lemezük itthon (Gammapolis, 650 ezer példány) és külföldön (Time Robber, 1 millió példány).

Omega (együttes) - Wikipédia
Omega együttes hivatalos honlapja
http://www.omega.hu/

Omega együttes hivatalos honlapja. Biográfia, diszkográfia, dalszövegek, zene, videók.

Omega együttes hivatalos honlapja
Benkő László (Omega együttes)
http://hu.wikipedia.org/wiki/Benk%C5%91_L%C3%A1szl%C3%B3_%28Omega_egy%C3%BCt ...

z Omega fennállását 1962. szeptember 23-tól számítják. Az együttes első évtizedében Benkő szerepköre többször változott: kezdetben zongorán játszott, majd orgonán. 1968-tól Presser Gábor személyében másik billentyűse lett az együttesnek, ekkor Benkő többféle hangszeren játszott: furulyán (Kiabálj, énekelj, Ha én szél lehetnék), trombitán (Trombitás Frédi, Régi csibészek), citerán (Kállai kettős), időnként zongorázott is az orgonán játszó Presser mellett. A kezdeti években, amikor nyugati slágereket dolgoztak fel, még sokszor énekelt, később az Omega saját szerzeményű dalai közül a Rózsafák és a Vasárnap című számokat.

Benkő László (Omega együttes)
Német Omegarajongók
http://omegafreunde.de/

"omegafreunde.de " ez egy honlap ahol minden Omegarajongó szívélyesen megvan hívva a közremüködésre .

Német Omegarajongók
Európai turnéra indul az Omega együttes
http://www.origo.hu/zene/20040330europai.html

A negyvenkét éve alakult együttes tagjai szerint a rendszerváltás óta tartott nosztalgiakoncertekkel szemben ennek a sorozatnak az a különlegessége, hogy az Omega lesz az első zenekar, amelyik kimozdul a fővárosból, házhoz megy a rajongóihoz. Kóbor János elmondta, hogy a magyarországi fellépések után külföldön is több koncertet adnak.

Európai turnéra indul az Omega együttes
Újra elindul az Omega együttes
http://www.blikk.hu/cikk.php?cikk=15034

Budapest - Tavasszal folytatja magyarországi koncertkörútját az Omega együttes. Sőt a zenekar tervbe vette, hogy jövő nyáron európai turnéra indul. Kóbor János, a banda énekese lapunknak elárulta: főleg Németországot, Csehországot és Lengyelországot tűzték ki célul.

Újra elindul az Omega együttes
Hatvan éves a kiváló könnyűzeneszerző
http://www.zene.hu/cikkek/cikk.php?id=9574

Mihály Tamás gordonkaszakon végzett. 1967-ben basszusgitárosként csatlakozott az Omega csapatához, de a fellépéseken időnként billentyűs hangszereken is játszik. Számtalan nagysikerű album köthető a nevéhez, mint pl. a Csillagok útján, az Időrabló, az Élő Omega vagy a Gammapolis.

Hatvan éves a kiváló könnyűzeneszerző
Hirdetések
Oldal leírása
rock.wyw.hu: Rock katalógus. Magyar és külföldi rockzene, a rock története. Zene, rockerek, punk stílus, rockfesztivál, rockopera, rockzenekarok.
Gyűjteményünkben 260 válogatott rock, rockzene témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 260 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 5 | Linkre kattintás összesen: 12080