Pszichedelikus rock > Rock, rockzene - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Pszichedelikus rock > 9 weboldal. Kategória leírása:
Szponzorált linkek
Grateful Dead
http://www.dead.net/

Official site includes information about The Dead, individual band members, merchandise, the Dick's Picks series, links, pictures, almanac, message board, ...

Grateful Dead
Pszichedelikus zene
http://hu.wikipedia.org/wiki/Pszichedelikus_rock

A pszichedelikus rock olyan zenei stílus, melyet a drogok – cannabis, pszilocibin, meszkalin és különösen az LSD – tudatmódosító hatása inspirál, és a módosult tudatállapot hangulatát igyekszik visszaadni. A pszichedelikus zenének több más típusa van, mely ugyanonnan ered, de később eltért a divatos rockzenétől és az elektronikus zene előfutára lett. A rockzene történetében a pszichedelikus rock kapocs a korai, bluesalapú rock és a későbbi progresszív rock és heavy metal között.

Pszichedelikus zene
The Charlatans
http://www.thecharlatans.net/

The Charlatans. A brit Charlatans együttes hivatalos honlapja.

The Charlatans
Jefferson Airplane
http://hu.wikipedia.org/wiki/Jefferson_Airplane

A Jefferson Airplane egy San Franciscó-i rockegyüttes, az LSD inspirálta pszichedelikus rock úttörője.

Jefferson Airplane
Jimi Hendrix
http://hu.wikipedia.org/wiki/Jimi_Hendrix

Zenéjében megpróbálta közel hozni a „földhöz” az „űrt”: a „föld” egy bluesos, dzsesszes vagy funkos alapritmus, az „űr” pedig az improvizációk során hallható pszichedelikus hangzás (leginkább magas, visító hangok, kiváló példa ezekre a „Voodoo Child (Slight Return)” című dal). Zenei producerként a stúdiót olyan helyszínnek tekintette, ahol kibontakoztathatja zenei elképzeléseit. Az elsők között volt, aki a sztereó hangzással és a fáziseltolódással kísérletezett. Emellett elismert dalszerző is volt, akinek szerzeményeit számtalan zenész feldolgozta.

Jimi Hendrix
Holy Modal Rounders
http://www.efn.org/~dan_m/Weber.html

The Rounders were formed in 1961 by Steve Weber and Peter Stampfel in New York City's Greenwich Village, where they played on the streets and in the coffee houses with such acts as The Jim Kweskin Jug Band, Bob Dylan, Peter, Paul, and Mary, and the Fugs. In 1963, the Fugs and the Rounders merged...

Holy Modal Rounders
Jimi Hendrix élete
http://www.literatura.hu/rock/progressive/jimi_hendrix.htm

Jimi Hendrix élete, diszkográfiája, fotói és zenéje...

Jimi Hendrix élete
The Charlatans: Up At The Lake
http://est.hu/cikk/29132/the_charlatans__up_at_the_lake

A Tim Burgess vezette másfél évtizedes múltra visszatekintő Charlatans legutóbbi stúdiólemezével (Wonderland – 2001) radikálisan váltott, de bejött a merész, falsettós énekkel elővezetett modern soul-funk-rock újítás, mely után zenekari pihenő következett. Igaz, hogy a rajongók még így sem maradtak új kiadványok (koncert-, válogatás-, szólólemez) nélkül, ám soha nem volt ekkora szünet két stúdiókorong között. Ezzel párhuzamosan a folyamatos magas színvonal is megtört, a nyolcadik album a „csak jó” kategóriába sorolható.

The Charlatans: Up At The Lake
Sztárock
http://123.hu/rockhalo/cikk/202548/

Robert Hunter: pszichedelikus rock-költőből magányos regényíró.

Sztárock
Hirdetések
Oldal leírása
rock.wyw.hu: Rock katalógus. Magyar és külföldi rockzene, a rock története. Zene, rockerek, punk stílus, rockfesztivál, rockopera, rockzenekarok.
Gyűjteményünkben 260 válogatott rock, rockzene témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 260 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 5 | Linkre kattintás összesen: 12080