Progresszív rock > Rock, rockzene - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Progresszív rock > 15 weboldal. Kategória leírása:
Szponzorált linkek
Queen Online
http://www.queenonline.com/

Official site includes news, pictures, and information on new releases.

Queen Online
Progresszív rock - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Progressz%C3%ADv_rock

A progresszív rock (gyakran csak prog rock vagy prog) a rockzene egyik válfaja, mely az 1960-as évek második felében alakult ki. Népszerűségének csúcsa az 1970-es években volt, de még ma is vannak művelői (Dream Theater, The Flower Kings, Spock's Beard, Marillion).

Progresszív rock - Wikipédia
Panta Rhei
http://www.sdss.jhu.edu/~szalay/music/pantarhei.html

Played in Hungary, from 1974 to 1982, in various styles, from jazz to progressive rock. They also designed and built their own synthesizers. Later they continued recording as P.R.Computer. Panta Rhei were well known in Hungary for their classical adaptations (in particular from Bela Bartok and Edward Grieg) and their instrumental compositions. Their music was heavily influenced by ELP, Nice, King Crimson, etc.

Panta Rhei
Queen - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Queen

A Queen egy brit rockegyüttes, az 1970-es, '80-as évek egyik legsikeresebb zenekara.

Queen - Wikipédia
The Flower Kings
http://www.flowerkings.se/

The official site for Swedish Progressive Rock Band The Flower Kings.

The Flower Kings
Neo-progresszív
http://hu.wikipedia.org/wiki/Neo-progressz%C3%ADv_rock

A neo-prog egy zenei műfaj a progresszív rockból született meg. A prog zene hanyatlása után egyáltalán nem volt divat a régi nagyokat hallgatni (Genesis, King Crimson, Yes, Pink Floyd), de egypár zenész nem akarta, hogy ez a műfaj elpusztuljon, ezért az imént említett együttesek hatása alatt megcsinálták a 21. század progresszív rockját, melyet csak neo-progként említ a szűkkörű hallgatóság. Eme stílus legnagyobb képviselői, a The Flower Kings, a Dream Theater (mely a progresszív metál stílusba is sorolható), a Spock's Beard, s a Marillion. Ezeknek az együtteseknek sikerült visszahozniuk a progresszív rock legendáját, s a régebbi együtteseket is népszerűbbé tették.

Neo-progresszív
Beke Róbert és barátai - ex Senkiföldi Vitéz Lőrincz
http://www.bezdan-online.com/a/index.php/content/view/746/57/

Beke Róbert és együttese, a Senkiföldi Vitéz Lőrincz a múlt hét derekán az Újvidéki Színház művészklubjában adott koncertet. A bezdáni csapat (Beke Róbert - ének és gitár, Balázs Antal - ütőshangszerek, Mitrović Mirko - basszusgitár) Vajdaság-szerte lépett fel mostanáig, Baranyában is szerepeltek már, eddig két demóalbumot jelentettek meg.

Beke Róbert és barátai - ex Senkiföldi Vitéz Lőrincz
A Genesis együttes biográfiája
http://www.literatura.hu/rock/progressive/genesis.htm

Genesis - Teremtés. Hosszas keresgélés után ezt a sok szempontból kifejező nevet vette fel az az angliai iskolai együttes, amelyet Anthony Phillips, Peter Gabriel és Tony Banks alapított. A zenekar Michael Rutherford és Chris Stewart csatlakozásával vált teljessé. Első fellépéseiket az iskola előadótermében tartották, majd egy kis klubban hetente egyszer zenéltek. Ekkor még senki sem akart profi zenész lenni közülük. A bandára csakhamar felfigyelt egy menedzser, és így az érettségi után is együtt maradtak.

A Genesis együttes biográfiája
The Flower Kings - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/The_Flower_Kings

A The Flower Kings egy svéd könnyűzenei együttes. Stílusuk progresszív rock, zenéjükben a Yes, a Pink Floyd, a Genesis és a King Crimson hatása számottevő.

The Flower Kings - Wikipédia
Pink Floyd együttes magyarul
http://www.literatura.hu/rock/progressive/pink_floyd.htm

1965-ben három volt cambridge-i diák együttest alapított Sigma 6 néven. A három lelkes ifjú Roger Waters, Rick Wright, Nick Mason építészeti tanulmányokat folytatott Londonban a regent Street Polytechnicben. Nemsokára nevet változtattak, így lettek ők a T-Set. Később csatlakozott az együtteshez Julietta Gale és Bob Close, valamint Roger Syd Barrett. Gale és Close távozása után Barrett két híres blues zenész - Pink Anderson és Floyd Counci - nevéből kölcsönözve - az ő zenéjükre emlékezve nevezte el a bandát Pink Floydnak Szerzeményeik megkomponálásában nagy szerep jutott Barrett kábítószeres tapasztalatainak és Waters érzékenységének. Koncertjeik, előadásaik alkalmával nemcsak zenéltek, vetítettek is, főleg színes diákat.

Pink Floyd együttes magyarul
Alapítvány zenekar
http://alapitvany.com/

Az Alapítvány zenekar az Utópia Stúdió Session zenészeiből alakult 2003-ban és rövid együttlétük eredménye a Jelek a horizontról c. album.

Alapítvány zenekar
A progressziv zene mai sztárjai
http://www.zappa.hu/?q=hu/gobolyos

Göbölyös N. László "A progressziv rock mai sztárjai" (Rocktörténeti kiskönyvtár - Laude Kiadó, 1989) című könyvének nyitófejezetét Frank Zappának szentelte.

A progressziv zene mai sztárjai
East
http://www.allmusic.hu/index.php?SID=&oldal=eloadolista&h_id=1376

1975-ben alakult szegedi együttes. Először az Ifjúsági Parkban tűntek fel, ahol negyedórás, instrumentális, szólójátétokban gazdag műveiket adták elő. 1975-ben Szakcsi Lakatos Béla, 1976-ban Csík Gusztáv, 1977-ben pedig Németh János (szaxofon) játszott egy-egy évig. Később a fővárosba költöztek, majd rendszeresen felléptek a Parkban.

East
A Genesisről
http://rap.music.hu/news.php?cikk=6164

A negyven éve alakult zenekar ugyan három frontemberrel is bírt, ám a szólóban jóval sikeresebb Peter Gabriel és az egylemezes Stiltskinből átigazolt Ray Wilson között évtizedeket eltöltő Phil Collins énekével rögzítették a banda legsikeresebb dalait, melyek több válogatáson is helyet kaptak.

A Genesisről
Pink Floyd
http://www.pinkfloyd.com/

The official online home of Pink Floyd. A Pink Floyd együttes hivatalos honlapja.

Pink Floyd
Hirdetések
Oldal leírása
rock.wyw.hu: Rock katalógus. Magyar és külföldi rockzene, a rock története. Zene, rockerek, punk stílus, rockfesztivál, rockopera, rockzenekarok.
Gyűjteményünkben 260 válogatott rock, rockzene témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 260 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 5 | Linkre kattintás összesen: 12080