Legendás rockzenekarok > Rock, rockzene - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Legendás rockzenekarok > 12 weboldal. Kategória leírása:

Tipp

Pink Floyd.wyw.hu
http://pinkfloyd.wyw.hu/

Wyw linkgyűjtemény Pink Floyd kategóriában, az alábbi témakörökben: [Dalszövegek] [David Gilmour] [Fórumok] [Interjúk] [Képek] [Lemezek] [Letöltések] [Nick Mason] [Rajongói oldalak] [Rick Wright] [Roger Waters] [Róluk írták itthon] [Róluk írták külföldön] [Syd Barrett] [Vásárlás] [WYW társoldalak] ...

Pink Floyd.wyw.hu
Deep Purple katalógus
http://deeppurple.wyw.hu/

Wyw tematikus katalógus Deep Purple témakörben, az alábbi kategóriákban: [Albumok] [Boltok] [Cikkek] [Dalszövegek] [Ex-tagokról] [Fórumok] [Hivatalos oldalak] [Interjúk] [Média] [Rajongói oldalak] [Tabulatúrák] [Tagokról] [WYW társoldalak] ...

Deep Purple katalógus
Szponzorált linkek
Black Sabbath - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Black_Sabbath

A Black Sabbath (rajongói gyakran csak Sabbath névvel illetik) egy angol heavy metal-együttes, amit Ozzy Osbourne énekes, Tony Iommi gitáros, Terence "Geezer" Butler basszusgitáros és Bill Ward dobos alapított az 1960-as évek végén. Sokan az első „igazi” heavy metal együttesnek tartják, és még ma is nagy hatással van a műfajra.

Black Sabbath - Wikipédia
Led Zeppelin - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Led_Zeppelin

A Led Zeppelin 1968 szeptemberében alakult brit rockzenekar. Az együttes négy tagja Jimmy Page, Robert Plant, John Paul Jones és John Bonham volt. Kemény, gitárközpontú hangzása miatt a Led Zeppelint az egyik első heavy metalt játszó együttesnek tartják

Led Zeppelin - Wikipédia
Emerson, Lake and Palmer
http://www.emersonlakepalmer.com/

Emerson, Lake and Palmer - Official site of the classic rock trio featuring Keith Emerson, Greg Lake and Carl Palmer. Includes ELP related news, information ...

Emerson, Lake and Palmer
King Crimson - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/King_Crimson

A King Crimson nevű angol progresszív rock-együttest Robert Fripp gitáros és Michael Giles dobos alapította 1969-ben. Bár stílusát leggyakrabban a progresszív rock kategóriájába sorolják, zenéjükre a dzsessz, a klasszikus zene, a kísérleti zene, a pszichedelikus rock, az új hullám, a heavy metal, a gamelan és a folkzene is komoly hatást gyakorolt.

King Crimson - Wikipédia
Emerson, Lake & Palmer
http://hu.wikipedia.org/wiki/Emerson,_Lake_&_Palmer

Az Emerson, Lake & Palmer (ELP) 1970-ben alakult brit progresszív rock-zenekar. Az 1970-es években különösen népszerű volt, több mint 30 millió albumot adtak el világszerte.

Emerson, Lake & Palmer
Hamster: Black Sabbath (rocktörténelem)
http://hampage.hu/nosztalgia/tn/blacksabbath.html

Fontos tudni, hogy ezek a legények Birminghamben éltek, és gyorsan elhíresültek hangos és lényegretörően kemény muzsikájukkal, közben valami zenei tudás is rájuk ragadt... Az évtizetfordulón kiadták első kislemezüket, bizonyos "Paranoid" címűt, melyet azóta is Heavy Metal alapműnek tekintenek.

Hamster: Black Sabbath (rocktörténelem)
Emerson, Lake and Palmer magyarul
http://www.literatura.hu/rock/progressive/emerson_lake_and_palmer.htm

Az Emerson, Lake and Palmer együttes életrajza, diszkográfiája és zenéje.

Emerson, Lake and Palmer magyarul
Deep Purple magyarul
http://www.literatura.hu/rock/hardrock/deep_purple.htm

A Deep Purple együttes életrajza, diszkográfiája, zenéje és fotói.

Deep Purple magyarul
Black Sabbath együttes életrajza
http://www.literatura.hu/rock/hardrock/black_sabbath.htm

Barth néven úgy alakult egy underground bandának induló együttes Birminghamben. Négy fiú közösen elment moziba, egy Boris Karloff filmre. A rémfilm eléggé riogatta a közönséget, így a fiúknak ettől támadt az ötlete, hogy egy ilyen film címét vegyék fel. Így jött a név: Black Sabbath, amelynek jelentése "fekete szombat", és amelyből a "sabat" a zsidók szent napját jelenti. Ennek a névnek a felvétele szerencsét hozott számukra, ugyanis szerződést kaptak a Vertigo-nál, ahol 1970-ben megjelent első lemezük, amely a Black Sabbath nevet kapta.

Black Sabbath együttes életrajza
Kex, Syrius, Tûzkerék
http://www.artpool.hu/muzik/magkex.html

Nem kell nagyon sokáig keresni, ki mindenki döglött meg, lépett le az elsô undergound-nemzedék nagyjai közül, itt kísértenek, a képeken is...

Kex, Syrius, Tûzkerék
Rocklegendák
http://www.les80rock.lapunk.hu/

Dalszövegfordítások, rocklegendák, magyar feliratos külföldi zenekarok videoklipjei, minden idők slágerlistái, on-line ingyen nézhető rockzenei témájú filmek, teljes koncertfilmek, versek, rockzenei linkek, rockzenei klub az iwiwen, videoportálok linkjei, banner csere lehetőség.

Rocklegendák
Újra visszatér Budapestre a Deep Purple
http://www.zene.hu/cikkek/cikk.php?id=9113

Újra a magyar fővárosban koncertezik a Deep Purple, az ősszel a Rapture of the Deep európai turnéjának keretein belül látogatnak el hozzánk. A brit zenekar –akit sokan csak a heavy metal előfutárának tartanak- 1987-ben járt először Magyarországon, azóta pedig ötször tették tiszteletüket nálunk, legutóbb a tavalyi évben.

Újra visszatér Budapestre a Deep Purple
Hirdetések
Oldal leírása
rock.wyw.hu: Rock katalógus. Magyar és külföldi rockzene, a rock története. Zene, rockerek, punk stílus, rockfesztivál, rockopera, rockzenekarok.
Gyűjteményünkben 260 válogatott rock, rockzene témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 260 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 5 | Linkre kattintás összesen: 12080