Hard rock > Rock, rockzene - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Hard rock > 13 weboldal. Kategória leírása:
Szponzorált linkek
AC/DC - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/AC/DC

Az AC/DC egy ausztrál rockcsapat, amely a hard rock műfaj egyik kiemelkedő úttörője. 1973 decemberében, az ausztráliai Sydneyben alakult. Albumaikat világszerte elképesztő számban értékesítették. A zenekar első harminc éve alatt hozzávetőleg 160 millió példányban keltek el lemezeik. Az AC/DC nevéhez fűződik minden idők legnagyobb példányszámban eladott hard rock albuma is, melynek címe Back In Black. Az 1980 júliusában megjelent albumból napjainkig világszerte több mint 42 millió példány kelt el.

AC/DC - Wikipédia
Aerosmith's Official Site
http://www.aerosmith.com/

Includes tour dates, profiles, history, discography, lyrics, audio and video files, and mailing list.

Aerosmith's Official Site
Aerosmith - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Aerosmith

Az együttest Steven Tyler és Joe Perry alapította 1969-ben, egy Rolling Stones koncert után. első lemezük az együttes nevét viseli, mérsékelten sikeres. Viszont a csapat annál népszerűbb előadásokat tart az északkelet-amerikai éjszakai klubokban. 1975-ös lemezük, a Toys In The Attic végre igazán sikeres lesz, minden idők legjobb rocklemezei közt van a helye. A siker egyértelműen a 70-es évek legnagyobb, legnépszerűbb bandájává teszi őket.

Aerosmith - Wikipédia
Anthrax
http://www.anthrax.com/

Official site, with news, biographies, albums, and store.

Anthrax
heavymetal.hu
http://heavymetal.hu/

heavymetal.hu. A Metal Portál. Innterjúk, beszámpolók. Egyéb cikkek.

heavymetal.hu
A Hard Rock Magazin
http://www.hardrock.hu/

A Hard Rock Magazin. Koncertek. Beszámolók. Koncertek. Évtizedelő...

A Hard Rock Magazin
Def Leppard
http://www.literatura.hu/rock/metal/def_leppard.htm

A Def Leppard sok tekintetben a 80-as évek meghatározó hard-heavy bandája. Sok együttes keményebb zenét játszott mint ők, mások veszélyesebb témákban jeleskedtek de ők éreztek meg igazán az idők szavát; azt játszották amit a közhangulat megkívánt. A sheffieldi quintett a brit heavy metalos Új Hullámmal indult de zenéjük fokozatosan eltolódott a glamrock és az eredeti heavy hangzásvilága felé. Zenéjükben fellelhetők a T. Rex, a Mott The Hople, a Queen és a Led Zeppelin hatásának nyomai. A kezdeti "keressük a saját identitásunkat" periódus után, az 1983-as Pyromania című albumon jelenik meg előszőr az igazi, hamísítatlan Def Leppard sound. Ezt a sikeres lemezt hamar követte volna az újabb album, de Rick Allen a dobos egy autóbalesetben elvesztette a fél karját, így a First Strike című korong új dalok helyett, csak válogatást tartalmazott a régebbi felvételekből.

Def Leppard
A hard rock
http://www.freewebs.com/huvar/hardrock.htm

A hard rock a rock and roll zene egyik típusa, melynek gyökerei az 1960-as évek garázs- és pszichedelikus rock zenéjéből erednek. A torzított gitárhangzás, a dobok és a basszus kemény alkalmazása jellemzi. A kifejezést gyakran használják általánosító megjelölésként például a punk és grunge műfajokra, hogy megkülönböztesssék azokat a rádiók játszotta népszerű popzenétől.

A hard rock
metalindex.hu
http://www.metalindex.hu/magazin/archives/00000029.shtml

metalindex.hu - ahol a metal kezdődik. Hírwek, katalógus...

metalindex.hu
Diamond-koncert
http://www.szon.hu/hirek/Szabolcs-Szatmar-Bereg/cikk/diamond-koncert/cn/news ...

A koncerten a Diamond együttes egykori tagjai is vendégek lesznek. Az önálló esten régi, valamit vadonatúj dalok is felcsendülnek majd. Ősbemutatót is hallhatnak az érdeklődők, hiszen lesz olyan dal is, amelyet először játszanak a nyilvánosság előtt.

Diamond-koncert
Furcsa főszerepet kapott az Aerosmith
http://www.zene.hu/cikkek/cikk.php?id=11709

Mivel a veterán banda mostanság kevés lemezt ad el, inkább koncerten kíváncsiak rájuk a rajongók, új lehetőségeket keresnek.

Furcsa főszerepet kapott az Aerosmith
Pályafutása során első ízben írt filmzenét a Metallica
http://rap.music.hu/news.php?cikk=535

Pályafutása során első ízben írt filmzenét a Metallica, mivel a Mission Impossible második részéhez „ I Disappear”. A 99-es ’S M’ koncertalbum óta ez az első felvétele a zenekarnak, és ez a dal lesz az első kislemez, amelyet a M:I 2 filmzenealbumról kimásolnak majd.

Pályafutása során első ízben írt filmzenét a Metallica
Metálportál
http://blackmetal.hu/metalbandak/heavy_metal-12/1

Rock, metál és underground zenekarok, koncertek, szórakozóhelyek ajánlókkal és plakátokkal. Ha a keményebb stílust kedveled, nálunk minden aktuális információt megtalálsz, ami a szórakozáshoz kell! Plakátokkal és leírással ellátott buliajánlók, koncertfotók és partiarcok minden mennyiségben. Ismerkedj, beszélgess, fórumozz metálrajongókkal.

Metálportál
Hirdetések
Oldal leírása
rock.wyw.hu: Rock katalógus. Magyar és külföldi rockzene, a rock története. Zene, rockerek, punk stílus, rockfesztivál, rockopera, rockzenekarok.
Gyűjteményünkben 260 válogatott rock, rockzene témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 260 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 5 | Linkre kattintás összesen: 12080