A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

ABC szerint > Rock, rockzene - wyw.hu

Tartalom:

rock.wyw.hu

P. Mobil - Wikipédia
P. Mobil - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/P._Mobil

Schuster Lóránt – aki mindvégig megtestesítette a P. Mobil szellemiségét – 1969-ben Housebirds néven alapította első zenekarát, majd 1970-ben Gesarol néven hozott össze egy újabb társaságot, s – ahogy magukat nevezték – ,,a rovarhalál zenészei" már nevükkel is kisebbfajta botrányt kavartak. Nevükhöz fűződik az a "kétes" dicsőség, hogy nekik "csápolt" először a közönség, és a későbbiekben ugyancsak ezek a zenészek voltak azok, akik először hallhatták a sportpályákon már megszokottá váló szavalókórusok követelő buzdítását.

hu.wikipedia.org
Pályafutása során első ízben írt filmzenét a Metallica
Pályafutása során első ízben írt filmzenét a Metallica
http://rap.music.hu/news.php?cikk=535

Pályafutása során első ízben írt filmzenét a Metallica, mivel a Mission Impossible második részéhez „ I Disappear”. A 99-es ’S M’ koncertalbum óta ez az első felvétele a zenekarnak, és ez a dal lesz az első kislemez, amelyet a M:I 2 filmzenealbumról kimásolnak majd.

rap.music.hu
Panta Rhei
Panta Rhei
http://www.sdss.jhu.edu/~szalay/music/pantarhei.html

Played in Hungary, from 1974 to 1982, in various styles, from jazz to progressive rock. They also designed and built their own synthesizers. Later they continued recording as P.R.Computer. Panta Rhei were well known in Hungary for their classical adaptations (in particular from Bela Bartok and Edward Grieg) and their instrumental compositions. Their music was heavily influenced by ELP, Nice, King Crimson, etc.

www.sdss.jhu.edu
Pataky Attila kitálal Zámbó Jimmyről!
Pataky Attila kitálal Zámbó Jimmyről!
http://www.storyonline.hu/?cid=4670

A népszerű zenész a közelmúltban megjelent könyvben naturális őszinteséggel vall arról, hogy Zámbó Jimmyvel min rúgták össze a port.

www.storyonline.hu
Patrióta zenekar
Patrióta zenekar
http://www.patriotazenekar.hu/

Új együttes a "nemzeti" rock színterén. Patrióta, igényes szöveg, és igényes zene, igényes közönség..

www.patriotazenekar.hu
Pege Aladár - Wikipédia
Pege Aladár - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Pege_Alad%C3%A1r

Pege Aladár (Budapest, 1939. október 8. – Budapest, 2006. szeptember 23.) magyar cigány bőgőművész, zeneszerző, a magyar dzsessz kiemelkedő alakja, világhírű bőgős, zseniálisan improvizáló virtuóz, akit nemzetközi kritikusok „a nagybőgő Paganinije” néven is emlegettek. Egyszerre játszott komolyzenét és dzsesszt. E kétféle elhivatottság sajátos kölcsönhatása egyéni színt adott játékának.

hu.wikipedia.org
Petrcane zenei fesztivál Horvátországban
Petrcane zenei fesztivál Horvátországban
http://www.autoberlesonline.hu/blog/2009/07/fesztivalok-horvatorszagban/

Sokan nyaralnak az Adria partján, de bizonyára nem sokan tudják, hogy a 900 éves kis halászfalu, Petrcane, több, nívós nyári fesztiválnak ad otthont.

www.autoberlesonline.hu
Pink Floyd
Pink Floyd
http://www.pinkfloyd.com/

The official online home of Pink Floyd. A Pink Floyd együttes hivatalos honlapja.

www.pinkfloyd.com
Pink Floyd
Pink Floyd
http://pinkfloyd.wyw.hu/

[Dalszövegek] [David Gilmour] [Fórumok] [Interjúk] [Képek] [Lemezek] [Letöltések] [Nick Mason] [Rajongói oldalak] [Rick Wright] [Roger Waters] [Róluk írták itthon] [Róluk írták külföldön] [Syd Barrett] [Vásárlás] [WYW társoldalak]

pinkfloyd.wyw.hu
Pink Floyd együttes magyarul
Pink Floyd együttes magyarul
http://www.literatura.hu/rock/progressive/pink_floyd.htm

1965-ben három volt cambridge-i diák együttest alapított Sigma 6 néven. A három lelkes ifjú Roger Waters, Rick Wright, Nick Mason építészeti tanulmányokat folytatott Londonban a regent Street Polytechnicben. Nemsokára nevet változtattak, így lettek ők a T-Set. Később csatlakozott az együtteshez Julietta Gale és Bob Close, valamint Roger Syd Barrett. Gale és Close távozása után Barrett két híres blues zenész - Pink Anderson és Floyd Counci - nevéből kölcsönözve - az ő zenéjükre emlékezve nevezte el a bandát Pink Floydnak Szerzeményeik megkomponálásában nagy szerep jutott Barrett kábítószeres tapasztalatainak és Waters érzékenységének. Koncertjeik, előadásaik alkalmával nemcsak zenéltek, vetítettek is, főleg színes diákat.

www.literatura.hu
Pink Floyd.wyw.hu
Pink Floyd.wyw.hu
http://pinkfloyd.wyw.hu/

Wyw linkgyűjtemény Pink Floyd kategóriában, az alábbi témakörökben: [Dalszövegek] [David Gilmour] [Fórumok] [Interjúk] [Képek] [Lemezek] [Letöltések] [Nick Mason] [Rajongói oldalak] [Rick Wright] [Roger Waters] [Róluk írták itthon] [Róluk írták külföldön] [Syd Barrett] [Vásárlás] [WYW társoldalak] ...

pinkfloyd.wyw.hu
Piramis Együttes
Piramis Együttes
http://piramisegyuttes.wyw.hu/

[-Hivatalos oldalak] [Albumok] [Dalszövegek] [Fórumok, blogok] [Gallai Péter] [Hírek, cikkek] [Kapcsolódó zenekarok, oldalak] [Képek] [Koncertek] [Könyv] [Köves Miklós] [Rajongói oldalak] [Révész Sándor] [Som Lajos] [Tabulatúrák] [Vásárlás] [Videó, DVD] [WYW katalógusok] [Závodi János] ...

piramisegyuttes.wyw.hu
Piramis Együttes Hivatalos Oldala
Piramis Együttes Hivatalos Oldala
http://www.piramis.hu/

Piramis,Révész Sándor,Gallai Péter,Som Lajos, Piramis Koncert,Ha volna két életem,Szálj fel magasra.

www.piramis.hu
Piramis katalógus
Piramis katalógus
http://piramisegyuttes.wyw.hu/

Wyw katalógus, Piramis zenekar témakörben, az alábbi kategóriákban: [-Hivatalos oldalak] [Albumok] [Dalszövegek] [Fórumok, blogok] [Gallai Péter] [Hírek, cikkek] [Kapcsolódó zenekarok, oldalak] [Képek] [Koncertek] [Könyv] [Köves Miklós] [Rajongói oldalak] [Révész Sándor] [Som Lajos] [Tabulatúrák] [Vásárlás] [Videó, DVD] [WYW katalógusok] [Závodi János] ...

piramisegyuttes.wyw.hu
Piramis rajongói klub
Piramis rajongói klub
http://gportal.hu/gindex.php?prt=9975

Archívum, képtár, cikkek, diszkográfia, vendégkönyv, levélküldő.

gportal.hu
Pokolgép (együttes)
Pokolgép (együttes)
http://hu.wikipedia.org/wiki/Pokolg%C3%A9p_(egy%C3%BCttes)

A Pokolgép az 1980-as években alakult magyar heavy metál együttes. Kukovecz Gábor (gitár) és Paksi Endre alapította a nyolcvanas években, és az együttes hamar kiegészült a klasszikusnak/eredetinek számító összetételűvé, Kalapács József (ének), Nagyfi László (gitár), Pazdera György (basszusgitár), Tarca László (dob) csatlakozásával. A zenekar összetétele időnként változott.

hu.wikipedia.org
Pokolgep ONLINE
Pokolgep ONLINE
http://www.pokolgep.hu/

Sok-sok évvel ezelőtt, egy messzi, messzi galaxisban... Kukovecz Gábor, Varga "Pepe" Tibor, valamint Paksi Endre együtt zenéltek egy amatőr formációban, ahonnan együtt vonultak katonának is. A leszerelés után már komoly szándékkal folytatták, dobosok tucatjait fogyasztva. Koncertjeik is voltak, amelynek rendszeres látogatója volt az akkor még teljesen ismeretlen Kalapács Józsi. Az egyik buli után végül odasétált a csapathoz, mondván , szívesen énekelne a zenekarban. Amerikai sikersztorihoz hasonlóan a közönségből érkezett énekes azóta maga is legendás alakja a hazai rock életnek.

www.pokolgep.hu
Pokolgép videoklipek
Pokolgép videoklipek
http://www.zeneajanlo.hu/category.php?cat=pokolgep_videoklipek

A magyar klasszikus rock nagy alakjának a Pokolgépnek videoklipjeit gyűjtöttük össze. ezenkívül még Edda, Beatrice és Osszián videókat is találsz az oldalon.

www.zeneajanlo.hu
Pomázi Zoltán
Pomázi Zoltán
http://www.pomazizoltan.fw.hu/

Életrajz, diszkográfia, fotóalbum, koncertek, vendégkönyv.

www.pomazizoltan.fw.hu
Pop punk
Pop punk
http://hu.wikipedia.org/wiki/Pop_punk

A pop által inspirált rock a 70-es évek óta jelen van olyan zenekarok által mint a The Ramones, Buzzcocks, The Jam és a The Undertones. A 90-es évek közepén a California alapú pop punk zenekarok világsikereket értek el. Két példa a két többszöri platinalemezt a Dookie (Green Day) és a Smash (Offspring).

hu.wikipedia.org
Popcorn-díjat kapott a Tankcsapda!
Popcorn-díjat kapott a Tankcsapda!
http://rock.music.hu/news.php?cikk=4566

Tegnap este folyamán immár hatodik alkalommal kerültek átadásra a Popcorn magazin éves díjai. Tíz kategóriában az olvasók szavazatai alapján kerültek kiválasztásra az elmúlt év legnagyobb kedvencei, hazai és külföldi viszonylatban. Idén a 2005-ös év kedvenc rock előadója kategóriájában az alig 1 hónapja új lemezzel jelentkező Tankcsapda hozhatta haza az elismerést!

rock.music.hu
Progresszív rock - Wikipédia
Progresszív rock - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Progressz%C3%ADv_rock

A progresszív rock (gyakran csak prog rock vagy prog) a rockzene egyik válfaja, mely az 1960-as évek második felében alakult ki. Népszerűségének csúcsa az 1970-es években volt, de még ma is vannak művelői (Dream Theater, The Flower Kings, Spock's Beard, Marillion).

hu.wikipedia.org
Pszichedelikus zene
Pszichedelikus zene
http://hu.wikipedia.org/wiki/Pszichedelikus_rock

A pszichedelikus rock olyan zenei stílus, melyet a drogok – cannabis, pszilocibin, meszkalin és különösen az LSD – tudatmódosító hatása inspirál, és a módosult tudatállapot hangulatát igyekszik visszaadni. A pszichedelikus zenének több más típusa van, mely ugyanonnan ered, de később eltért a divatos rockzenétől és az elektronikus zene előfutára lett. A rockzene történetében a pszichedelikus rock kapocs a korai, bluesalapú rock és a későbbi progresszív rock és heavy metal között.

hu.wikipedia.org
punk
punk
http://www.les80rock.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1170517

Malcolm McLaren London külvárosában látott napvilágot és mindössze két éves volt, mikor apja otthagyta családját. Tinédzserként művészetet tanult és ruhákat tervezett a butikja számára, melynek később maga is tulajdonosa lett. Ebben az üzletben lógtak a Johnny “Rotten” Lydonhoz hasonló narancssárga hajú, szélsőséges öltözködésű figurák. 1975-ben a bárgyú tekintetű, „Gyülölet” pólót viselő, Alice Cooper dalt éneklő srácra hamar felfigyelt az akkortájt alakuló punk rock menedzser, McLaren...megalakult a hírhedett punk rock banda.

www.les80rock.lapunk.hu
Punk - Wikipédia
Punk - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Punk

A punk rock egy rendszerellenes rockzenei mozgalom, amely 1974-1975 táján alakult ki (habár átmeneti formái már évekkel korábban is léteztek)

hu.wikipedia.org
Punk Portál
Punk Portál
http://punkportal.hu/

Punk Portál szórakoztató kulturális magazin honlapja.

punkportal.hu
Oldal leírása
rock.wyw.hu: Rock katalógus. Magyar és külföldi rockzene, a rock története. Zene, rockerek, punk stílus, rockfesztivál, rockopera, rockzenekarok.
Gyűjteményünkben 259 válogatott rock, rockzene témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 259 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 5 | Linkre kattintás összesen: 11013