A rock története > Rock, rockzene - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: A rock története > 9 weboldal. Kategória leírása:

rock.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

A MagyaRock története 1.
A MagyaRock története 1.
http://nol.hu/cikk/380998/

A '60-as, '70-es évek könnyűzenéje sokunk számára személyes emlék, sokunknak megkerülhetetlen kultúrtörténeti jelenség – vagy éppen mindkettő. Akárhogyan is, Jávorszky Béla Szilárd és Sebők János a MagyaRock története 1. című könyve mindenkinek tud újat mondani, hiszen ez az átfogó szemléletű, értékelő elemzés lexikongazdagságú ismereteket nyújt a magyar rock- és beatéletről. Páratlan munka félmúltunkról, hogy világosabbá váljon a jelen.

nol.hu
Örök - és jól jövedelmező
Örök - és jól jövedelmező
http://nol.hu/cikk/320951/

A rock örök és elpusztíthatatlan - jelentette ki bő három évtizede a bajszát rágva Schuster Lóránt, a P. Mobil frontembere. Majd állítólag csendesen hozzátette: üzletileg sem utolsó vállalkozás. Tőlünk nyugatabbra a fiatal rockkapitalisták - Brian Epstein, Andrew Oldham, Phil Spector - már a hatvanas évek elején megszimatolták ezt, az egykori néhány dolláros vállalkozásból kezeikben milliárdos üzlet kerekedett.

nol.hu
Folytatódik a Rock története
Folytatódik a Rock története
http://www.zene.hu/cikkek/cikk.php?id=10573

Az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában és más modern társadalmakban a rock and roll (vagy gyakran használt rövidített formájában: a rock) régóta az egyetemes művelődéstörténet része. Magyarországon azonban az elmúlt évtizedekben jobbára az „értéktelen” szórakoztató zenék világába sorolták, jobb esetben divatjelenségnek tartották, így komoly elemzése, értékelése, történetének feldolgozása, előadóinak bemutatása elmaradt. Generációk nőttek fel rajta, anélkül, hogy társadalmi-kulturális-esztétikai hátterét megismerhették volna. Így ma, ötven évvel megszületése után is rengeteg körülötte a félreértés, a homály, a bizalmatlanság.

www.zene.hu
Lennon megváltoztatta a karácsonyt
Lennon megváltoztatta a karácsonyt
http://www.blikk.hu/cikk.php?cikk=86812

Annak idején az Adj esélyt a békének, azaz a Give Peace a Chance című 1969-es dala volt a világ legismertebb békehimnusza, de fokozatosan felzárkózott mellé a 71-es Boldog karácsonyt, a háborúnak vége (Happy Xmas, War is Over), amelyben zseniálisan kapcsolta össze a szeretet ünnepének üzenetét és hangulatát a háborúellenességgel

www.blikk.hu
Jávorszky – Sebők: A rock története 2
Jávorszky – Sebők: A rock története 2
http://est.hu/cikk/53003/javorszky_-_sebok__a_rock_tortenete_2

A rock története 2. a hatvanas-hetvenes évtizedfordulónál veszi fel a fonalat, majd szépen halad a progresszív-rocktól, a stadion-rockon és a középutas popzenén át a punk és a diszkó megszületéséig, de szóba kerül az összes egyéb fontos irányzat is (hard-rock, dzsessz-rock, soft-rock, soul, funk, reggae, country, glam, pre-punk, ős-elektronika, kraut-rock stb.)

est.hu
A gyökerektől Woodstockig
A gyökerektől Woodstockig
http://www.mimezis.hu/product_info.php?products_id=50374

A rock története a társadalmi-kulturális-zenei gyökerek és háttér bemutatásával, a különböző jelenségek elemzésével, a kialakult stílusok ismertetésével, a kiemelkedő jelentőségű előadók pályafutásának és műveinek értékelésével elősegíti a rock and roll szerepének, helyének, értékeinek megismerését.

www.mimezis.hu
Amikor a Led Zeppelin végigfut a háton
Amikor a Led Zeppelin végigfut a háton
http://bulvar.ma.hu/tart/rcikk/d/0/183042/1

Amikor a Led Zeppelin végigfut a háton: megjelent a Rock története 2. - képek a bemutatóról.

bulvar.ma.hu
"Kibontva a legendából"
"Kibontva a legendából"
http://www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=11827

Jávorszky Béla Szilárd és Sebôk János A gyökerektôl az altamonti fesztiválig. A rock története az ötvenes-hatvanas években, mesélve, tanítva és szórakoztatva – összefüggésekkel és irányzatokkal, életrajzokkal és háttérinformációkkal: kiadókkal, sikerlistákkal, menedzsmentekkel, társmûvészetekkel, biznisszel és médiumokkal. Le a kalappal.

www.mancs.hu
Jávorszky - Sebők: A rock története 1-2. (könyv)
Jávorszky - Sebők: A rock története 1-2. (könyv)
http://www.konyv-konyvek.hu/search_clicked=1&search_type=1&search=rock+glória

A két kötet a társadalmi-kulturális-zenei gyökerek és háttér bemutatásával, a különböző jelenségek elemzésével, a kialakult stílusok ismertetésével, a kiemelkedő jelentőségű előadók pályafutásának és műveinek értékelésével elősegíti a rock and roll szerepének, helyének, értékeinek megismerését...

www.konyv-konyvek.hu
Oldal leírása
rock.wyw.hu: Rock katalógus. Magyar és külföldi rockzene, a rock története. Zene, rockerek, punk stílus, rockfesztivál, rockopera, rockzenekarok.
Gyűjteményünkben 259 válogatott rock, rockzene témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 259 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 5 | Linkre kattintás összesen: 11014